U Osnovnoj školi Suhopolje održano predavanje povodom obilježavanja Dana ružičastih majica

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 suhop.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Osnovnoj školi Suhopolje policijski službenici sudjelovali u obilježavanju Dana ružičastih majica kao podrška u borbi protiv vršnjačkoga nasilja

U srijedu, 1. ožujka u Osnovnoj školi Suhopolje obilježen je Dan ružičastih majica kao podrška u borbi protiv vršnjačkoga nasilja, obilježavanju se pridružila i Policijska uprava virovitičko-podravska, policijska službenica za prevenciju Ana Kratohvil Katić i kontakt policajac Policijske postaje Virovitica Damir Pušić, koji su imali izlaganje o nasilnim ponašanjima s kojima se policija susreće u svom radu sa djecom i mladima.

Dan ružičastih majica program je prevencije vršnjačkog nasilja koji se u cijelom svijetu provodi zadnje srijede u veljači.  Pokrenut je u Kanadi kao inicijativa dvojice srednjoškolaca koji su stali u obranu svog školskog kolege zlostavljanog jer je odjenuo ružičastu majicu.
Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima, svi moramo reagirati i pomagati zajednici u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuje. Ovim putem policija podiže svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece.

Na kraju predavanja im je savjetovano ako bi dijete primilo prijeteću, uznemirujuću ili seksualno neprimjerenu  poruku ili se od njega traži da drugim osobama pošalje svoje neprimjerene fotografije ili video isječke, neka odmah izvijeste policiju:  
  • pozivom na broj 192, gdje će vas dežurni operateri preusmjeriti na stručno osposobljenog policijskog službenika
  • slanjem e-mail poruke na adresu policija@mup.hr
  • putem web stranice MUP-a, prijavom na „Red button”
  • dolaskom u najbližu policijsku postaju ili policijsku upravu.
 Osim održanog predavanja policijska službenica upoznala je učenike s provođenjem kampanje „Postani policajac/policajka“. Učenici su pokazali interes za zanimanje policajca te postavljali pitanja u vezi istoga

Stranica