Miran tjedan na prometnicama županije

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 vozilo slika.jpg

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,28 g/kg je utvrđena u subotu u 10,35 sati u Cabuni kod 43-godišnjeg vozača osobnog automobila 

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća od kojih 2 s ozlijeđenima i 11 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 2 vozača osobnih automobila lako ozlijeđena, a jedan je uzrokovao prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola nedozvoljene koncentracije.

Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 286 prekršaja i to 36 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 51 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 50 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u srijedu u 20,25 sati u Suhopolju, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 60 km/h, a vozač osobnog automobila je upravljao brzinom od 105 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu je utvrđena u subotu u 10,35 sati u Cabuni, kod vozača osobnog automobila starosti 43 godine, koji je zbog upravljanja vozilom alkotestiranjem utvrđene koncentracije od 2,28 g/kg uhićen sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona.
Po istoj osnovi je uhićen i također 43-godišnji vozač traktora kod kojega je u petak u 13,30 sati u Otrovancu utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,98 g/kg.

Stranica