Tri vozača uzrokovala prometne nesreće pod utjecajem alkohola

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 vozilo slika.jpg

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,77 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 33 godine koji je uzrokovao prometnu nesreću 

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 2 osobe lako ozlijeđene, a 3 prometne nesreće su uzrokovali vozači osobnih automobila koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.
 
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 122 prekršaja, od kojih 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 51 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u nedjelju u 1,30 sati u Čađavičkom Lugu, a na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h je vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 102 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,77 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 33 godine koji je nepropisnim skretanjem uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom, slijetanje vozila s ceste u utorak u 22,20 sati u Sladojevcima.
Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen je 63-godišnji vozač osobnog automobila zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a ovaj vozač je višestruki počinitelj prekršaja ove vrste.
 

Stranica