Tjedan bez nastradalih u prometu

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,56 g/kg utvrđena u kod 34-godišnjeg bicikliste

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 496 prekršaja, od kojih 31 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 220 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 51 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 46 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 135 km/h je za osobni automobil reg. oznaka Mađarske utvrđena u nedjelju u 02,20 sati u Kapeli Dvoru, na dionici ceste u naselju gdje je ograničenje brzine 70 km/h.
Protekli tjedan je najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,56 g/kg utvrđena u ponedjeljak u 16,30 sati u Maloj Črešnjevici kod 34-godišnjeg vozača bicikla.

Sukladno odredbama čl. 134 Prekršajnog zakona su uhićena 3 vozača, od kojih jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog negativnih prekršajnih bodova i jedan zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja mjere zabrane podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole, kojemu je privremeno oduzeto vozilo.

Tijekom proteklog tjedna, od 19. do 25. veljače 2024. godine, postupajući po planu aktivnosti organizacije ROADPOL, na području policijske uprave vršen je pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa, u kojem je kod 155 teretnih vozila nad kojima je izvršen nadzor utvrđeno i sankcionirano 60 prekršaja.
 

Stranica