„Sretno dijete“ – sigurno u autosjedalici

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/sretno dijete 2.jpg
  • Slika

U utorak, 14. prosinca,  policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave virovitičko-podravske održala kraću edukaciju roditelja i skrbnika polaznika stručnog programa Igraonice

U provedbi preventivnih aktivnosti usmjerenih ka pravilnom prijevozu djece u vozilima u utorak, 14. prosinca 2021. godine, je policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave virovitičko-podravske održala kraću edukaciju roditelja i skrbnika polaznika stručnog programa Igraonice – čuvaonice Kabineta „Sretno dijete“ koja je upravo danas započela sa radom.

Obzirom da su polaznici igraonice i ostalih aktivnosti Kabineta „Sretno dijete“ djeca starosne dobi od 10 mjeseci do 10 godina koji nekoliko puta tjedno ili svakodnevno dolaze iz udaljenijih dijelova naše županije, pa čak i susjednih županija, oni u prometu sudjeluju gotovo isključivo kao putnici u vozilima. Stoga je sa voditeljicom Kabineta Marijom Grgić dogovorena buduća suradnja i preventivne aktivnosti sa polaznicima ostalih programa.

Nakon kraćeg edukativnog obraćanja roditeljima su podijeljene brošure Udruge Roda, a obzirom da je policijska službenica i savjetnica za autosjedalice, izvršen je i pregled sjedalica u osobnim automobilima korisnika. Na zadovoljstvo svih utvrđeno je da se svi polaznici prevoze na propisani način u dječjim sjedalicama, ali su vozačima dani savjeti oko jače zategnutosti pojasa, podizanja naslona za glavu i slično, sve u cilju povećanja sigurnosti djeteta u prometu.
 
 

Stranica