Slatina: Obilježen Dan bez poginulih u prometu

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/Anita 1.JPG
  • Slika
  • Slika

Tijekom jučerašnjeg dana, 21. rujna 2021. godine je na području Policijske uprave virovitičko – podravske, kao i na području cijele Europe obilježen Dan bez poginulih u prometu u sklopu Dana sigurnosti u prometu koji se provode od 16. do 22. rujna 2021. godine, čiji je cilj smanjenje stradavanja sudionika prometnih nesreća, posebno smrtnog stradavanja

Tijekom jučerašnjeg dana, 21. rujna 2021. godine je na području Policijske uprave virovitičko – podravske, kao i na području cijele Europe obilježen Dan bez poginulih u prometu u sklopu Dana sigurnosti u prometu koji se provode od 16. do 22. rujna 2021. godine, čiji je cilj smanjenje stradavanja sudionika prometnih nesreća, posebno smrtnog stradavanja.
Osim pojačanim postupanjem u nadzoru prometa policijskih službenika, Policijska uprava virovitičko – podravska se u provedbu projekta uključila i organizacijom prezentacije uređaja i opreme, odnosno postupanja u slučaju prometne nesreće s nastradalom djecom.
Prezentacija organizirana u suradnji s autoškolom Champion je održana u Slatini, na igralištu Osnovne škole Josipa Kozarca s početkom u 14 i 15 sati, dvije prezentacije za učenike nižih razreda te osnovne škole. Na prezentaciji su sudjelovali ekipa hitne medicinske pomoći Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko – podravske županije, grupa vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Slatina sa vozilima, vozila autoškole Champion, te policijski službenici Policijske upravi virovitičko – podravske i Policijske postaje Slatina sa prezentacijom djelokruga rada ekipe za očevide prometnih nesreća, policijskog službenika – motocikliste, kontakt policije, presretača i kriminalističke tehnike.
Nakon pokazne prezentacije pružanja prve pomoći djetetu nastradalom u prometnoj nesreći naleta na pješaka i postupanja u slučaju takve prometne nesreće posjetitelji su se upoznali sa uređajima, opremom, vozilima i radom djelatnika svih prisutnih službi.
Kod svakog pojedinog dijela prezentacije je vladala gužva, a osim mnoštva pitanja djeca su često i iznenadila svojim poznavanjem tematike. Svi su imali neku ozljedu koju je trebalo stručno sanirati i svi su željeli isprobati kako se gasi požar, barem na kratko sjesti na ogroman policijski motocikl ili motocikl na kojem se uči voziti, pogledati kako radi „najbrži“ policijski automobil koji snima one koji prebrzo voze ili policijski kombi koji dođe kada imamo prometnu nesreću, dok se dio djece nije odvajao od policajke pokušavajući odgonetnuti kao svojim pomagalima uspijeva otkriti otiske i tragove koje se ne vide i vidjeti kako izgleda njihov otisak prsta.
Cilj projekta je postignut – tijekom utorka, 21. rujna 2021. godine na području policijske uprave nije bilo smrtno stradalih u prometnim nesrećama, a želja svih uključenih u prezentaciju je da svaki dan na našim cestama bude dan bez poginulih.

Stranica