Obilježavanje 30. obljetnice Bitke za Vukovar

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/A Vukovar 1.jpg
  • Slika

U subotu 18.rujna, obilježena je 30. Obljetnica Bitke za Vukovar koja je započela  u 10:30 polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-obilježju žrtvama iz Domovinskog rata, na Memorijalnom groblju u Vukovaru, na kojem je sudjelovao i načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević

U subotu 18.rujna, obilježena je 30. Obljetnica Bitke za Vukovar koja je započela  u 10:30 polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-obilježju žrtvama iz Domovinskog rata, na Memorijalnom groblju u Vukovaru, na kojem je sudjelovao i načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević.
 
Središnja svečanost obilježavanja održavala se u dvorištu dvorca Eltz. Na središnjoj svečanosti podignuta je zastava RH na Vodotornju uz izvođenje himne i minutu tišine, prelet MiG-a 21 te prigodna obraćanja i program Akrobatske grupe "Krila Oluje".
Svečano obilježavanje počelo je budnicom ulicama Vukovara od Vodotornja do dvorca Eltz, zatim je tu taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi OSRH i MUP-a - uz šetnicu kod ušća Vuke u Dunav, potom prezentacija rada Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, brod HV-a Šokadija na Dunavu, izlaganje proizvoda braniteljskih zadruga, mimohod ratnih zastava, prikaz sposobnosti specijalne policije MUP-a i specijalnih snaga OSRH, Počasno-zaštitne bojne, te drugi programi.

Stranica