Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjednaNova kategorija

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/promet.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 6 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima i 4 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je vozač mopeda teško ozlijeđen i pješakinja je lako ozlijeđena

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 6 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima i 4 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je vozač mopeda teško ozlijeđen i pješakinja je lako ozlijeđena.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 399 prekršaja, od kojih 45 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 121 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1.94 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 53 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u četvrtak u 11.35 sati u Suhopolju.
Najveća brzina kretanja vozila od 131 km/h utvrđena je utorak u 18.50 sati u Ulici Lj. Gaja u Pitomači gdje je na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h tom brzinom upravljao vozač osobnog automobila.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 3 osobe, od kojih jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane, jedna zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedna zbog odbijanja alkotestiranja.
Pojačane mjere i akcije
Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici prometne policije na području cijele policijske uprave pojačano postupali u nadzoru vozača pod utjecajem alkohola, nadzoru brzine kretanja vozila, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela. U tri dana vikenda ukupno je utvrđeno i sankcionirano 146 prekršaja, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 39 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Na području Postaje prometne policije Virovitica je u noći subota / nedjelja, 9./10. ožujka 2019. godine provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji su policijski službenici kod 32 kontrolirana sudionika u prometu utvrdili i sankcionirali 22 prekršaja, od kojih čak 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
Tijekom predstojećeg tjedna, od 11. do 17. ožujka će policijski službenici vršiti pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa na svim mjestima u vozilu i prijevoza djece u vozilima, a sukladno planiranim aktivnostima organizacije TISPOL.
U utorak, 12. ožujka od 10 do 14 sati će na području cijele policijske uprave, na kružnim tokovima i drugim križanjima, kao i svim drugim lokacijama biti provedena akcija nadzora korištenja pokazivača smjera.

Stranica