Pakrac: Obilježena 28. obljetnica početka rata u RH

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/Pakrac 2.3.19.-9.JPG

Danas 2. ožujka, ulicama Grada Pakraca, prošao je „Mimohod pobjednika“ , povodom obilježavanja 28. godišnjice početka Domovinskog rata RH

Danas 2. ožujka, ulicama Grada Pakraca, prošao je „Mimohod pobjednika“ , povodom obilježavanja 28. godišnjice početka Domovinskog rata RH.
U 11 sati, neposredno prije mimohoda, u crkvi Uznesenja blažene djevice Marije, održana je Sveta Misa za sve poginule i umrle hrvatske branitelja, po završetku mise formirana je kolona branitelja i građana koja se kretala od spomenute crkve, ulicama grada Pakraca pa sve do spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Rimokatoličkom groblju, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće. U koloni je po prvi puta iz PU virovitičko-podravske, bilo nazočno pedesetak policajaca, kao i desetak umirovljenih policajaca i branitelja sa područja Virovitice.
Nakon predstavnika obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, kao i predstavnika sudionika događanja 1./2. ožujka 1991. godine, koji su prvi položili zajednički vijenac ispred centralnog križa na Rimokatoličkom groblju, zajednički vijenac su položili i Predsjednica Republike Hrvatske  Kolinda Grabar Kitarović sa izaslanikom Predsjednika Sabora i saborskim zastupnikom Josipom Đakićem, Ravnateljem Policije  Nikolom Milina, ujedno i izaslanikom Ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, te predstavnicima drugih institucija među kojima je bio i načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević. Na isti način, zajedničkim vijencem, počast su odale i braniteljske Udruge.
Obilježavanje obljetnice nastavljeno je svečanim programom u Hrvatskom domu „dr. Franjo Tuđman“ gdje su se prigodnim govorima obratiti uvaženi gosti.
 

Stranica