Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/auto_policija06.jpg

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirana 21 prometna nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena i 5 je lako ozlijeđeno

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirana 21 prometna nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena i 5 je lako ozlijeđeno. Dvije prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, zbog čega su sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeni.
Najteža prometna nesreća protekli tjedan, u kojoj je vozačica osobnog automobila teško ozlijeđena, a vozač i putnik u osobnom automobilu su lako ozlijeđeni se dogodila u srijedu u 15.45 sati na čvoru „Dijamant“ kod Virovitice, a radilo se o sudaru vozila iz suprotnih smjerova do kojega je došlo zbog nepoštivanja prednosti prolaska drugog vozila.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 184 prekršaja, od kojih 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 12 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 49 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.59 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 71 godinu koji je upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom uzrokovao prometnu nesreću slijetanja vozila s ceste u četvrtak u 15.35 sati u Virovitici, zbog čega je uhićen.

Stranica