Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/palica_stop_policija.jpg

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 17 prometnih nesreća, od kojih 6 s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom. Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 17 prometnih nesreća, od kojih 6 s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom. Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 202 prekršaja, od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 57 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 45 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u nedjelju u 18.10 sati u Čađavičkom Lugu, kada je na dionici D34 u naselju na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h utvrđena brzina kretanja osobnog automobila od 107 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.51 g/kg je utvrđena kod vozača traktora starosti 46 godina koji je nepropisnim skretanjem uzrokovao  prometnu nesreću slijetanja vozila s ceste u ponedjeljak u 19.55 sati u Sedlarici, a osim pod utjecajem alkohola ovaj vozač je neregistriranim traktorom upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neodazivanja na izvanredni liječnički pregled.
 
Tijekom predstojećeg tjedna, od 13. do 19. lipnja, policijski službenici će, u sklopu aktivnosti organizacije ROADPOL, vršiti pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.

Stranica