Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/policija03.jpg

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, 2 s ozlijeđenima i 12 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedna osoba poginula

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, 2 s ozlijeđenima i 12 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedna osoba poginula, 4 su teško ozlijeđene i 4 lako, a samo 2 lako ozlijeđena sudionika prometnih nesreća nisu sudjelovala u najtežoj prometnoj nesreći protekli tjedan koja se u četvrtak u ranim jutarnjim satima dogodila u Miljevcima.
Tijekom proteklog tjedna je 5 vozača koji su uzrokovali prometne nesreće upravljalo vozilom pod utjecajem alkohola, a kod 66-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom uzrokovao slijetanje vozila s ceste u zavoju u petak oko 13 sati na relaciji županijske ceste između Radosavaca i Sladojevaca je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2.32 g/kg, što je bila najveća utvrđena koncentracija alkohola u prometu protekli tjedan.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 239 prekršaja, od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 86 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u ponedjeljak u 5.50 sati u Starom Gracu, kada je na dionici D2 u naselju na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h utvrđena brzina kretanja osobnog automobila od 102 km/h.
U subotu/nedjelju, 23./24. travnja od 20 do 04 sata je na području policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U provedbi akcije je kod 130 vozača nad kojima je izvršen nadzor utvrđeno 46 prekršaja od kojih 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Stranica