Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/palica_stop_policija.jpg

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 15 prometnih nesreća, od kojih 2 sa ozlijeđenim osobama i 13 sa materijalnom štetom

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 15 prometnih nesreća, od kojih 2 sa ozlijeđenim osobama i 13 sa materijalnom štetom. U 6 prometnih nesreća  vozači su napustili mjesto događaja ali 4 je naknadno pronađeno. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola, a pri tom je zadobio lakše tjelesne ozljede.
Najteža prometna nesreća protekli tjedan, u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, se dogodila u srijedu 13. travnja u 10.50 sati u mjestu Nova Bukovica kada je vozač traktora vršio radnju skretanja, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike. Vozač traktora je zadobio teške tjelesne ozljede. 
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 379 prekršaja, od kojih 33 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 123 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 68 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 51 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane,  6 prekršaja upravljanja nakon isteka važenja prometne dozvole i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4.42 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača starosti 42 godine koji je zatečen kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola u petak 15. travnja u 12.50 sati u mjestu Sedlarica.
Najveća brzina kretanja vozila od 108 km/h utvrđena je u subotu dana 16. travnja u 14.37 sati u mjestu Pitomača u naselju, u Vinogradskoj ulici gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h. Prekršaj je utvrđen presretačem.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 5 osoba zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
Temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona zadržana je 1 osoba.

Stranica