Pitomača: zbog višestrukih prekršaja u prometu uhićen i privremeno mu oduzeto vozilo

Slika /PU_VP/uhicenik.jpg

U nedjelju 17. travnja oko 22 sata u naselju Pitomača, u Ulici Petra Preradovića ispred kbr.2, po policijskim službenicima u nadzoru prometa je zatečen  30 – godišnjak iz Pitomače

U nedjelju 17. travnja oko 22 sata u naselju Pitomača, u Ulici Petra Preradovića ispred kbr.2, po policijskim službenicima u nadzoru prometa je zatečen  30 – godišnjak iz Pitomače, kako upravlja osobnim automobilom varaždinskih registarskih oznaka za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u vremenu od 28.12.2021. do 28.10.2022.godine i dok mu je zbog negativnih bodova vozačka dozvola ukinuta.
Uvidom  u IS MUP-a, utvrđeno je kako je zatečeni vozač protekle tri godine 4 puta pravomočno kažnjen za prekršaj iz čl. 289 i 2 puta zbog čl.286 ZSPC-a , poradi čega je u 22.10 sati temeljem čl. 134 Prekršajnog zakona-a, uhićen i bez uporabe sredstava prisile, odveden na liječnički pregled u ambulantu Pitomača, a zatim smješten u prostoriju policijske postaje za zadržavanje .
Temeljem čl.229 st.8 ZSPC-a,  do donošenja odluke o prekršaju, od 30 – godišnjaka je uz Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, oduzeto osobno vozilo varaždinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao.
Protiv vozača  slijedi podnošenje optužnog prijedloga općinskom sudu u Virovitici prekršajnom odjelu  zbog prekršaja iz čl. 289 i čl.286   ZSPC-a.

Stranica