Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/promet.jpg

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, jedna s ozlijeđenom osobom i 9 s materijalnom štetom

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, jedna s ozlijeđenom osobom i 9 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je 25-godišnji putnik u osobnom automobilu poginuo, vozač i putnik u osobnom automobilu su teško ozlijeđeni i jedan putnik u osobnom automobilu je lako ozlijeđen. Četiri prometne nesreće su uzrokovali vozači osobnih automobila kod kojih je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.
Od 4 počinitelja pod utjecajem alkohola 3 su uzrokovala prometne nesreće već prvoga dana ove godine, sve vozači osobnih automobila starosti od 26 do 33 godine. U tim prometnim nesrećama je putnik lako ozlijeđen, a dogodile su se u Josipovu, Pitomači i na dionici ceste između Čačinaca i Orahovice.
 
Utvrđeni prekršaji
Protekli tjedan su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 152 prekršaja, od kojih 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 41 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila od 106 km/h je utvrđena kod vozača osobnog automobila stranih registarskih oznaka u petak u 13.30 sati u Virovitici, na dionici ulice u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.05 g/kg je utvrđena kod 55-godišnjeg vozača bicikla koji je zatečen kako upravlja vozilom u ponedjeljak u 09.50 sati u Žubrici.
 
Uhićeni i zadržani
Sukladno odredbama čl. 137. Prekršajnog zakona zadržani su jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan pješak pod utjecajem alkohola zbog nepotrebnog zadržavanja na kolniku, sukladno odredbama čl. 134. istoga zakona uhićena su 4 vozača, od kojih jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan zbog odbijanja alkotestiranja, jedan vozač koji je uzrokovao prometnu nesreću zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan za vrijeme upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme trajanja mjere opreza zabrane upravljanja vozilom.

Stranica