Osam poginulih na prometnicama Virovitičko-podravske županije

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/policija05.jpg

U utorak, 28. prosinca 2021. godine oko 18.40 sati se na županijskoj cesti u Borovi dogodila najteža prometna nesreća na području Virovitičko – podravske županije u prosincu, u kojoj je 25-godišnji putnik u osobnom automobilu smrtno stradao, a vozač i putnik su teško ozlijeđeni

U utorak, 28. prosinca 2021. godine oko 18.40 sati se na županijskoj cesti u Borovi dogodila najteža prometna nesreća na području Virovitičko – podravske županije u prosincu, u kojoj je 25-godišnji putnik u osobnom automobilu smrtno stradao, a vozač i putnik su teško ozlijeđeni.
Do slijetanja vozila s ceste je došlo uslijed brzine kretanja vozila neprilagođene uvjetima na cesti, odnosno mokrom kolniku i magli u zavoju, a kod 22-godišnjeg mladog vozača je alkotestiranjem utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu od 0.51 g/kg.
Događanjem ove prometne nesreće u posljednjim danima prošle godine je čak 8 sudionika u prometu 2021. godine smrtno stradalo na prometnicama Virovitičko–podravske županije.
Poginule osobe su bile 3 vozača osobnih automobila, 3 putnika u osobnom automobilu i po jedan vozač bicikla i motocikla, različite životne dobi, od 19-godišnjeg mladog vozača do 72-godišnjeg vozača bicikla.
Čak 5 od 7 prometnih nesreća s poginulima se dogodilo u vremenskom periodu između 17 i 19 sati, dok se prema vrsti i uzrocima radilo o različitim prometnim nesrećama. Kod 4 počinitelja je utvrđeno da su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola i u tim je prometnim nesrećama 5 osoba poginulo.
Tijekom prosinca je 16 vozača pod utjecajem alkohola uzrokovalo prometne nesreće i u njima je jedna osoba poginula i 4 su teško ozlijeđene, za razliku od 3 počinitelja prometnih nesreća pod utjecajem alkohola u prosincu godinu ranije.
I u novu godinu se ušlo sa nepovoljnim stanjem sigurnosti u prometu jer su vozači pod utjecajem alkohola već prvoga dana ove godine uzrokovali 3 prometne nesreće.
 
Kako bi se spriječilo događanje prometnih nesreća, a posebno ovako teških prometnih nesreća ponovno se upućuje apel svim sudionicima u prometu
 
NE SJEDAJTE ZA UPRAVLJAČ VOZILA
POD UTJECAJEM ALKOHOLA
 
Pozivaju se svi sudionici u prometu na dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa, posebno onih koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, odnosno da nikako ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila osim prometnim znakovima i prometnim pravilima prilagode i uvjetima na cesti, posebno u ovo doba godine kada su učestali nepovoljni uvjeti prometovanja, svakako koriste sigurnosni pojas, i vozač i svi putnici u vozilu, a dijete propisano prevoze u dječjoj sjedalici, te ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom.
Zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu policijski službenici će u predstojećem periodu pojačanim nadzorom prometa i preventivnim aktivnostima pokušati djelovati u cilju zaustavljanja ovako nepovoljnog trenda, a prva u nizu akcija će biti provedena već sutra, 4. siječnja 2022. godine od 10  do 18 sati na području koje pokriva Postaja prometne policije Virovitica i biti će usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila i nadzor vozača pod utjecajem alkohola.

Stranica