Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/auto_policija06.jpg

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 13 prometnih nesreća, 3 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe zadobile LTO i 10 s materijalnom štetom

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 13 prometnih nesreća, 3 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe zadobile LTO i 10 s materijalnom štetom. U 1 prometnoj nesreći vozač je bio pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 96 prekršaja, od kojih 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 25 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,13 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 42 godine koji je zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola u utorak, 05.01. u 21,35 sati u Slatini.
Najveća brzina kretanja vozila od 132 km/h izmjerena je u utorak, 05.01. u mjestu Čađavački Lug,  u naselju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena je 1 osoba zbog vožnje pod utjecajem alkohola i upravljanja za vrijeme dok mu je vozačka dozvola istekla. Temeljem čl. 137. istoga zakona zadržana je 1 osoba.
Pojačane mjere i akcije
Tijekom proteklog tjedna nije bilo pojačanih mjera i akcija na području cijele policijske uprave.
 
 

Stranica