SAŽETAK AKTIVNOSTI: U akciji sankcionirano 11 vozača pod utjecajem alkohola

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 vozilo slika.jpg

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,98 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 51 godinu koji je upravljao vozilom u ponedjeljak u 12,25 sati u Pitomači

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su vozač mopeda, te vozač i putnik u osobnom automobilu lako ozlijeđeni.
Jedan vozač je uzrokovao prometnu nesreću sudjelujući u prometu pod utjecajem alkohola, za 3 počinitelja se još traga, a od 7 za sada poznatih počinitelja 3 su bili vozači stariji od 70 godina i 2 mlada vozača.
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 312 prekršaja, od kojih 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 55 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 53 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 6 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u srijedu u 13,40 sati u Čađavičkom Lugu, a na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h je vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 114 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,98 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 51 godinu koji je upravljao vozilom u ponedjeljak u 12,25 sati u Pitomači.

Tijekom proteklog tjedana su sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena 4 vozača, od kojih 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola za vrijeme zabrane.

U subotu/nedjelju, 29./30. listopada 2022. godine od 18 do 2 sata policijski službenici PP Virovitica su proveli akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola u provedbi koje je 11 vozača zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola zbog čega su sankcionirani i isključeni iz prometa.
 

Stranica