Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/policija05.jpg

Prilikom nadzora prometa policijski službenici Policijske postaje Pitomača su u četvrtak 1. srpnja oko 18.10 sati, u Ulici Vladimira Nazora u naselju Stari Gradac, zaustavili vozilo zagrebačkih registarskih oznaka

Prilikom nadzora prometa policijski službenici Policijske postaje Pitomača su u četvrtak 1. srpnja oko 18.10 sati, u Ulici Vladimira Nazora u naselju Stari Gradac, zaustavili vozilo zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27 – godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.
 
Provodeći radnje nadzora vozača i vozila policijski su službenici uočili kako se u prostoru vozila, osim vozača, nalaze tri strana državljanina. Potom je pregledom prtljažnog djela vozila uočen još jedan strani državljanin. Prema njihovim izjavama radilo se o državljanima Afganistana u dobi od 21 do 35 godine, bez osobnih dokumenata, koji su nezakonito ušli na teritorij RH. Tijekom kriminalističkog istraživanja provedenog u PP Pitomača niti jedan od zatečenih migranata nije zatražio međunarodnu zaštitu niti liječničku pomoć te slijedi daljnje postupanje policije sukladno Zakonu o strancima.
 
27 – godišnji vozač je 3. srpnja,  uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj doveden u Županijski sud u Bjelovaru, gdje mu je nakon saslušanja sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

Stranica