Prometna nesreća vozačice bicikla

Slika /PU_VP/auto_policija06.jpg

Došlo je do prometne nesreće u kojoj  je 45-godišnja biciklistica pod utjecajem alkohola zadobila lake tjelesne ozljede

Jučer, 24.rujna u 17,10 sati, u Virovitici, u smjeru mjesta Milanovac došlo je do prometne nesreće u kojoj  je 45-godišnja biciklistica pod utjecajem alkohola zadobila lake tjelesne ozljede.
Nesreća se dogodila kada je 45-godišnjakinja upravljajući vlastitim biciklom po nogostupu, u smjeru mjesta Milanovac, te se nije držala što bliže desnom rubu kolnika. Ulaskom na četverokrako raskrižje, nastavila je kretanje navedenim smjerom uključujući se u promet preko kolnika ul. Sv. Križa po obilježenom pješačkom prijelazu , a da prethodno nije propustila sva vozila koja se kreću kolnikom na koji se uključuje, vozeći se iza osobnog automobila  koje je bilo zaustavljeno pred raskrižjem, u trenutku dok je kroz raskrižje iz ulice Sv. Trojstva naišao osobni automobil virovitičkih registarskih oznaka sa kojim je upravljao 43-godišnjak. Tom prilikom na pješačkom prijelazu došlo je do udara prednjom lijevom stranom osobnog automobila u desnu bočnu stranu bicikla , koji se odbacio na zelenu površinu dok je 45-godišnjakinja koja je upravljala sa biciklom, pala na poklopac motora i vjetrobranskog stakla,a zatim  i na kolnik.
U prometnoj nesreći 45-godišnjakinja je zadobila lake tjelesne ozljede, te je kod iste utvrđena koncentracija alkohola od 0.59 g/kg.
Protiv 45-godišnjakinje slijedi obvezni prekršajni nalog. 
 
Od početka rujna vozači pod utjecaje alkohola su uzrokovali 9 prometnih nesreća u kojima su 4 vozača teško ozlijeđena i jedan lako, od kojih je 6 vozača pod utjecajem alkohola uzrokovalo prometne nesreće u posljednjih tjedan dana.
Obzirom na navedeno, kao što je već najavljeno, policijski službenici će tijekom vikenda pred nama vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na sankcioniranje prekršaja 4 ubojice u prometu, a kako je problematika upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola naglo porasla pojačano će biti vršen nadzor vozača svih vozila koji u prometu sudjeluju pod utjecajem alkohola, a obzirom da su i ove godine biciklisti posebno ugrožena kategorija sudionika u prometu, pojačani nadzor će biti usmjeren i na nadzor i zaštitu biciklista u prometu.
 
OSIM NAVEDENOG, UPOZORAVAJU SE SVI VOZAČI DA JE UPRAVLJANJE VOZILOM POD UTJECAJEM ALKOHOLA UTVRĐENE KONCENTRACIJE VEĆE OD 0,5 G/KG KAŽNJIVO, UKLJUČUJUĆI I VOZAČE BICIKLA, A JE ZA MLADE VOZAČE KAŽNJIVA SVAKA KONCENTRACIJA ALKOHOLA U ORGANIZMU VEĆA OD 0,0 G/KG.
 


Stranica