Održan Memorijal Šime Buzov u Puli na kojem su sudjelovali naši policijski službenici

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/Pula 2020 2.jpg
  • Slika
  • Slika

Naši predstavnici PU virovitičko-podravske, policijski motociklisti Renato Mlakar i Mario Mikić zauzeli su 13., odnosno 37. mjesto

Jučer, 24. rujna u Puli na pulskoj Karolini, održan je Memorijal Šime Buzov, deseto po redu natjecanje prometnih policajaca u vožnji spretnosti. Natjecanje je i ove godine okupilo četrdesetak najboljih policijskih motociklista, po dva iz svake policijske uprave, Mobilne jedinice prometne policije i Pukovnije vojne policije.

Riječ je o sada već tradicionalnom natjecanju, koje se održava uoči Dana policije u Puli, u organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa Uprave policije i Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije, a i ove godine svoju podršku organizaciji dala je Policijska uprava istarska. Natjecanje se održava već deset godina, a od 2015. godine nosi naziv po policijskom službeniku PU splitsko-dalmatinske Šimi Buzovu, koji je 26. rujna 2014. godine smrtno stradao u prometnoj nesreći kod Starigrada, putujući službenim motociklom na natjecanje u Pulu.
 
Našu Policijsku upravu virovitičko-podravsku su predstavljali policijski motociklisti Renato Mlakar i Mario Mikić.
 
Na posebno priređenom poligonu provjeravala se pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista. Cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći poligon, a natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno.
 
Naši predstavnici PU virovitičko-podravske, policijski motociklisti Renato Mlakar i Mario Mikić zauzeli su 13., odnosno 37. mjesto.

Stranica