Prikupljanje otpadnih baterija u sklopu projekta "Zdrav za pet"

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/baterije slatina 1-.21.jpg
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici PP Slatina posjetili su OŠ Vladimir Nazor u Novoj Bukovici, gdje su ravnateljici predali ukupno 84 kg sakupljanih otpadnih baterija u sklopu projekta "Zdrav za pet"

U utorak 15. lipnja u sklopu provedbe II. komponente preventivnog projekta „Zdrav za 5“, odnosno sakupljanja otpadnih baterija,  koji se provodio u vremenskom periodu od 15. travnja do 11. lipnja,  policijski službenici Policijske postaje Slatina, Ljiljana Rumenjak i Filip Mrva, posjetili su Osnovnu školu V. Nazora U Novoj Bukovici, gdje su ravnateljici predali ukupno 84 kg sakupljanih otpadnih baterija.
 
Nositelj projekta su bili kontakt policajci iz Policijske postaje Slatina, koji su u sklopu edukativne radionice u Osnovnoj školi V. Nazor u Novoj Bukovici s učenicima izradili kutije za zbrinjavanje otpadnih baterija, te ih zatim dostavili suradnicima u projektu, odnosno Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj, policijskim postajama Orahovica, Pitomača, Virovitica, Postaji prometne policije Virovitica, Postaji granične policije Terezino polje, Interventnoj jedinici policije te Gradu Slatina, Osnovnoj školi E. Kumičića Slatina, Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina te lancu NTL-trgovina.
 
Osnovna škola će sakupljene baterije predati tvrtki Flora iz Virovitice, koja će ih adekvatno zbrinuti kako opasni metali kao što su olovo, kadmij ili živa ne bi nekontrolirano došli u prirodu i doveli do ozbiljnog ugrožavanja prirode te zdravlja ljudi i životinja. Za predane otpadne baterije tvrtka Flora će u protuvrijednosti Osnovnoj školi, donirati potreban uredski materijal, ali i drugi materijal i pribor koji im je potreban za sljedeću školsku godinu.

Stranica