Policija sudjelovala na konferenciji „Nasilje nema opravdanja“

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/Marija 12.21.jpg
  • Slika

Na konferenciji su sudjelovale policijske službenice PU virovitičko-podravske, voditeljica Službe kriminalističke policije  Marija Štajdohar i policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju Martina Veršec, na temu „Postupanje i ovlasti policije u slučaju obiteljskog nasilja sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja u obitelji“

Jučer, 16. studenog, održana je konferencija pod nazivom „Nasilje nema opravdanja“ u sklopu projekta „Centra za podršku, savjetovanje i osnaživanje“ u dvorani Tehnološkog-inovacijskog centra Virovitica, kojeg provodi Virovitičko-podravska županija u suradnji s Udrugom S.O.S Virovitica, a povodom 25. studenog – Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.
Na konferenciji su sudjelovale policijske službenice PU virovitičko-podravske, voditeljica Službe kriminalističke policije  Marija Štajdohar i policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju Martina Veršec, na temu „Postupanje i ovlasti policije u slučaju obiteljskog nasilja sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja u obitelji“.
 
Cilj projekta je unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja u obitelji. Ova konferencija je važna jer o nasilju u obitelji i nasilju nad ženama, treba progovarati kako šira javnost tako i stručnjaci koji rade sa ženama žrtvama nasilja i razmijeniti svoja iskustva u praksi.
 
Još jednom apeliramo na sve građane da prijave nasilje u obitelji, ali i sve ostale oblike nasilja policiji na telefonski broj 192, ili u najbližu policijsku postaju.
 

Stranica