Dani tehničke ispravnosti vozila - 2021

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/dani-tehn-ispravnosti_2021_.jpg

U razdoblju od 22.(ponedjeljak) do 27.11.(subota) 2021. godine, provest će se preventivno – sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila  pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila 2021“

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske, stanica za tehnički pregled na području cijele Republike Hrvatske  u razdoblju od 22.(ponedjeljak) do 27.11.(subota) 2021. godine, provest će se preventivno – sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila  pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila 2021“.

Akcija je dragovoljna a osim što daje mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za redovni tehnički pregled ( besplatni pregled u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole), ona je i edukativnog i preventivno-sigurnosnog karaktera budući da daje mogućnost da vozači preventivno iskontroliraju ispravnost vlastitog vozila, te da se uz pružanje savjetodavne i tehničke pomoći stručnog osoblja u stanicama za tehnički pregled vozila ukaže na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu, kako bi  sa ispravnim vozilom sigurno sudjelovalo u prometu.

Kako bi se što više vozača uključilo u ovu akciju potrebno je, iako će se o akciji izvješćivati prilikom redovnog javljanja Hrvatskog autokluba o stanju na cestama, uključiti i sve lokalne medije.

Stranica