Neispravan kombajn prouzročio požar s večom materijalnom štetom

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/policija05.jpg

Jučer, 9. srpnja  oko 13.00 sati, policijska postaja Orahovica zaprimila je dojavu da je  između mjesta Čačinci i Zdenci, došlo do požara na polju žita

Jučer, 9. srpnja  oko 13.00 sati, policijska postaja Orahovica zaprimila je dojavu da je  između mjesta Čačinci i Zdenci, došlo do požara na polju žita. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci DVD-a Zdenci i Čačinci, koji su požar ugasili u 14.20 sati.
Također na mjesto događaja u 16,30 sati izašla je i očevidna ekipa policijske postaje Orahovica, kao i protupožarni inspektor kojom prilikom  je utvrđeno kako je spomenutog dana oko 13.00 sati na poljoprivrednoj parceli zasijanoj pšenicom površine oko 65 hektara kojom gospodari  poljoprivredno poduzeće Orahovica, došlo do izbijanja požara na način da je prilikom vršidbe pšenice od stane njihovog 52-godišnjeg uposlenika, uslijed  povećanja trenja drugog para duplih prstiju i kose na lijevoj strani hedera  na kombajnu, došlo do pregrijavanja,  te zapaljenja prašine i slame nakon čega se plamen proširio na ostali dio poljoprivrednog zemljišta na kojem je izgorjelo oko 30-tak hektara pšenice.
Materijalna šteta cijeni se na otprilike 200.000,00 kuna.
Slijedi izvješće ODO Virovitica.

Stranica