Dvadesetogodišnji vozač odbio testiranje na drogu

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,25 g/kg utvrđena kod 46-godišnjeg biciklista

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan
 
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih 2 sa ozlijeđenima i 8 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 2 vozača osobnih automobila lako ozlijeđena.
 
Utvrđeni prekršaji
 
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 583 prekršaja, od kojih 37 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 174 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 23 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 133 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 106 m/h je za osobni automobil utvrđena u srijedu u 19,50 sati u Kapeli Dvoru, na dionici državne ceste u naselju gdje je ograničenje brzine 70 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,25 g/kg je utvrđena u utorak u 10,40 sati u Čačincima kod 46-godišnjeg vozača bicikla.

Protekli tjedan su sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena 4 vozača, od kojih 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i jedan zbog odbijanja testiranja na drogu.
Testiranje na drogu je u petak u 19,10 sati u Pitomači odbio 20-godišnji vozač motocikla, a 20-godišnjak je bio i vozač osobnog automobila kod kojega je utvrđena najveća koncentracija alkohola proteklog vikenda od 1,68 g/kg. Osim pod utjecajem alkohola navedene koncentracije ovaj vozač je u nedjelju u 2,10 sati u Virovitici zatečen kako upravlja vozilom i prije stjecanja prava na upravljanje.

Stranica