Dragovoljna predaja bombi i tromblona

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/bombe.jpg

Jučer 20. travnja, u sklopu preventivnih mjera Ministarstva unutarnjih poslova, pod sloganom „Manje oružja –manje tragedija“, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu u Policijskoj postaji Pitomača je od građanina koji je želio ostati anoniman

Jučer 20. travnja, u sklopu preventivnih mjera Ministarstva unutarnjih poslova, pod sloganom „Manje oružja –manje tragedija“, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu u Policijskoj postaji Pitomača je od građanina koji je želio ostati anoniman, preuzeo dvije ručne bombe i jedan improvizirani tromblon.
Također, istoga dana policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je u blizini naselja Zvonimirovac po dojavi građana, uništio jedno topničko zrno od 85 mm, zaostalo iz drugog svjetskog rata.
Navedena nelegalna sredstva pohranjena su u skladište ubojne opreme Policijske uprave Virovitičko-podravske.
Apel prema građanima – vratite nelegalno oružje bez sankcija:
Pozivaju se gađani, koji nelegalno posjeduju bilo kakva eksplozivna sredstva, vatreno oružje ili streljivo, da navedeno dragovoljno predaju policiji, na način da pozovu najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći osposobljen policijski službenik, koji će opasna sredstva na siguran način i preuzeti.
Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije.

Stranica