Dan bez poginulih u prometu

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/Roadpol Safety days.jpg

Obilježeni Dani sigurnosti u prometu od 16. do 22. rujna 2022. godine na području Policijske uprave virovitičko-podravske 

I ove godine su od 16. do 22. rujna 2022. godine na području Policijske uprave virovitičko-podravske obilježavani Dani sigurnosti u prometu, a u istom vremenu su policijski službenici provodili pojačani nadzor prometa usmjeren na distrakciju – Focus on the Road, odnosno vršili su pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela.

U navedenom periodu policijski službenici su sankcionirali 73 sudionika u prometu zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, a 10 vozača je sankcionirano zbog nepropisnog prijevoza djece i 29 zbog nepropisnog korištenja mobitela.
Osim usmjerenog pojačanog represivnog postupanja diljem županije je provedeno tridesetak preventivnih aktivnosti, prvenstveno usmjerenih na povećanje sigurnosti djece u prometu u provedbi preventivno – edukativne akcije Poštujte naše znakove, a na Dan bez poginulih u prometu – 21. rujna 2022. godine su održane edukacije učenika prvih razreda za sigurnije sudjelovanje u prometu u Ilmin Dvoru, Novakima, Čađavici, Noskovcima, Sopju, Suhopolju i Špišić Bukovici.

Cilj projekta je postignut – tijekom srijede, 21. rujna 2022. godine na području policijske uprave nije bilo smrtno stradalih u prometnim nesrećama, a želja svih uključenih u ovaj projekt je da svaki dan na našim cestama bude dan bez poginulih.

Stranica