Budi zakon – Postani policajac/policajka

  • Slika /PU_VP/2023/1 grad post pol.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U osnovnoj školi Gradina predstavljena kampanja Ministarstva unutarnjih poslova Postani policajac/policajka

FOTO: PU virovitičko-podravska

U Osnovnoj školi Gradina učenicima predstavljena kampanja Ministarstva unutarnjih poslova Postani policajac/policajka u sklopu obilježavanja Dana sv. Florijana - zaštitnika vatrogasaca. Policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gradina su školarcima demonstrirali rad i opremu s kojom se koriste tijekom redovnog obavljanja svojih poslova. Posebnu vježbu pripremili su vodič službenog psa i njegova mezimica Stela koja je službeni pas za pronalazak droge. Uz svu opremu, bila su izložena i vozila od „presretača“ i motora do „marice“.

Podsjećamo da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''. Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Ministarstvo pravosuđa također je raspisalo i natječaj za pravosudnog policajca, čije školovanje se također provodi u srednjoj Policijskoj školi „Josip Jović“.

U programima školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa. Sve koji završe školovanje čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.
Za više informacija, zapratite društvene mreže Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'':  

Pisane vijesti