Oštetio državni proračun za 3.900.617,37 kn zlouporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju

Jučer, 24. ožujka, policijski službenici PU virovitičko – podravske, završili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim S.Š. iz Pitomače, te utvrdili postojanje osnovane sumnje da je S.Š. počinio kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, na način da u vremenskom periodu od 01.01.2007. do 29.02.2008.g kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoju

Jučer, 24. ožujka, policijski službenici PU virovitičko – podravske, završili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim S.Š. iz Pitomače, te utvrdili postojanje osnovane sumnje da je S.Š. počinio kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, na način da u vremenskom periodu od 01.01.2007. do 29.02.2008.g kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoju tvrtku, nije obračunao i uplatio porez na dodanu vrijednost i porez na dobit u iznosu od 3.900.617,37kn.
Također, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je S.Š. počinio i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih knjiga, na način da kao odgovorna osoba trgovačkog društva nije vodio trgovačke i poslovne knjige u skladu sa Zakonom, tj. vodio ih je na način da je otežana preglednost poslovanja ili imovnog stanja.
Nadalje, utvrđeno je i postojanje osnovane sumnje da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva počinio KD povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje, na način da nije prijavio pokretanje stečajnog postupka nad svojom tvrtkom koja je postala nesposobna za plaćanje i čiji je žiro račun bio u neprekidnoj blokadi od studenog 2007.g. do siječnja 2008.g.
Protiv S.Š. i pravne osobe slijedi posebno izvješće ODO-u Virovitica.
 


Stranica