Otuđene košnice sa pčelama-oprez pčelarima

Slika PU_VP/slike_vijesti/policija05.jpg

Jučer, 22. ožujka, policijski službenici PU virovitičko – podravske, zaprimili su dvije Kaznene prijave na Zapisnik zbog krađe košnica sa pčelama. Jedna krađa košnica sa pčelama dogodila se u vremenu od 18. do 22. ožujka nedaleko od mjesta Voćin, gdje je nepoznati počinitelj otuđio 15 košnica

Jučer, 22. ožujka, policijski službenici PU virovitičko – podravske, zaprimili su dvije Kaznene prijave na Zapisnik zbog krađe košnica sa pčelama.
Jedna krađa košnica sa pčelama dogodila se u vremenu od 18. do 22. ožujka nedaleko od mjesta Voćin, gdje je nepoznati počinitelj otuđio 15 košnica sa pčelama sa kojima se zatim udaljio u nepoznatom pravcu. Nastala materijalna šteta prema iskazu vlasnika 78 godišnjeg S.B. iznosi oko 15.000,00 kn.
Druga krađa dogodila se u vremenu od 03. do 20. ožujka u blizini mjesta Donje Kusonje, gdje je nepoznati počinitelj otuđio 12 košnica sa pčelama sa kojima se zatim udaljio u nepoznatom pravcu. Nastala materijalna šteta prema iskazu vlasnice 28 godišnje M.J. iznosi oko 12.000,00 kn.
Policijski službenici nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji na pronalasku počinitelja otuđenih košnica sa pčelama.
* Savjet pčelarima – sukladno mogućnostima povremeno obilazite svoje pčelinjake ako nisu blizu vašeg mjesta stanovanja, a o otuđenju košnica sa pčelama odmah obavijestite policiju.
 


Stranica