Pronevjerom i Prijevarom oštetio trgovine i kolege s posla

Slika PU_VP/slike_vijesti/policija03.jpg

Jučer, 2. veljače policijski službenici PU virovitičko – podravske, izvršili su kriminalističko istraživanje nad 46 – godišnjim M.B., sa područja Virovitice, zbog počinjenih 12 KD Prijevare i 1 KD Pronevjere, na štetu više osoba sa područja Virovitice

Jučer, 2. veljače policijski službenici PU virovitičko – podravske, izvršili su kriminalističko istraživanje nad 46 – godišnjim M.B., sa područja Virovitice, zbog počinjenih 12 KD Prijevare i 1 KD Pronevjere, na štetu više osoba sa područja Virovitice, te trgovina s tehničkom robom sa područja Virovitice i Osijeka.
 
Nakon što je tijekom 2008. godine prilikom kupovine robe, prikazivanjem lažnih činjenica oštećenim osobama (osam osoba doveo u zabludu) i djelatnicima trgovina u Virovitici i Osijeku, preuzeo raznu tehničku robu, koju je odmah preprodao za umanjeni novčani iznos od 30%, počinitelj M.B. je preuzetu robu trebao otplatiti u deset jednakih mjesečnih rata, počevši od narednog mjeseca, što nije učinio, te je na taj način oštetio fizičke osobe za ukupan novčani iznos od oko 95 000,00 kuna, dok su trgovine s tehničkom robom oštećene za iznos od oko 45 000,00 kuna.
 
Nadalje, M.B. je u vremenskom periodu od 1. do 12. mjeseca 2009. godine, počinio i KD Pronevjere, jer je kao Povjerenik sindikata Predsjednik uzajamne kase u više navrata iz uzajamne kase, otuđio ukupan novčani iznos od oko 84 000,00 kuna, koji mu je bio povjeren na čuvanje.
 
Protiv počinitelja slijedi utvrđivanje novih KD, te podnošenje Kaznene prijave.
 

Stranica