Provedena vikend - akcija u prometu povodom dana "Martinja"

Slika PU_VP/slike_vijesti/policajac_pise_.jpg

Kao što smo predhodno u medijima, priopćenjem od 5. studenog, najavili da će 7. studenog 2009. godine prometna policija PU virovitičko – podravske, provesti pojačane mjere nadzora sudjelovanja u prometu sudionika pod utjecajem alkohola, preventivno – represivna akcija

Kao što smo predhodno u medijima, priopćenjem od 5. studenog, najavili da će 7. studenog 2009. godine prometna policija PU virovitičko – podravske, provesti pojačane mjere nadzora sudjelovanja u prometu sudionika pod utjecajem alkohola, preventivno – represivna akcija pojačanih mjera provedena je dana 07. / 08. studenog 2009. godine u vremenu od 22 do 06 sati na području cijele policijske uprave, usmjerena na sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.
U provedbi akcije izvršen je nadzor nad više od 200 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 90 prometnih prekršaja. U navedenom vremenu je 35 vozača zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, i to 14 vozača pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od 1,50 g/kg i 19 u koncentraciji od 0,50 do 1,50 g/kg, jedan je vozač odbio alkotestiranje i jedan je upravljao vozilom u koncentraciji manjoj od 0,50 g/kg i pri tome počinio još koji prometni prekršaj.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,39 g/kg utvrđena je u subotu u 23,05 sati u Lipovcu kod vozača bicikla starosti 34 godine.
Zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola su u prostorijama za zadržavanje do otrježnjenja zadržana 4 vozača, a jedan je uhićen zbog vožnje pod utjecajem alkohola za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom
Osim 35 sankcioniranih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola 5 je mladih vozača sankcionirano zbog upravljanja vozilom većom snagom od dopuštene, 3 vozača zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i 4 za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.
Tijekom proteklog vikenda na prometnicama policijske uprave evidentirano je 8 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena i jedna lako. Samo dvije prometne nesreće su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, ali u vrlo visokom koncentracijama. Policijski službenici će pojačani nadzor prometa s naglaskom na sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola provoditi tijekom cijeloga ovog tjedna u kojemu se očekuju povećane konzumacije alkohola zbog proslava „Martinja“, u cilju smanjenja broja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, odnosno smanjenja broja prometnih nesreća, kao i stradavanja sudionika u njima.
 
 


Stranica