Prometna učilica – natjecanje škola i učenika

Prometna učilica – natjecanje škola i učenika Od kako je iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2007. godine, kao dio preventivnih aktivnosti financiran i realiziran projekt „Prometna učilica“ u sklopu tog projekta je pokrenuta i „Školska učilica“ na razini Republike Hrvatske, gdje se provodi natjecanja Osnovnih škola i učenika u poznavanju prometnih propisa. Ove godine se s područja naše Virovitičko – podravske županije u natjecanje uključilo 5 Osnovnih škola, koje su nakon provedenog natjecanja na nivou države, zauzele visoko rangirana mjesta. Zbirni rezultat učenika Osnovne škole „August Cesarec“ iz Špišić Bukovice, rangirao je ovu školu među deset najboljih u Republici Hrvatskoj što je izuzetan rezultat, no i nedovoljan za dobivanje jedne od nagrada, koje su bile osigurane za pet prvoplasiranih. Također, zavidan rezultat postigle su i Osnovne škole „Antun Gustav Matoš“ iz Čačinaca, „Petar Preradović“ iz Pitomače i „Ivan Goran Kovačić“ iz Gornjih Bazja, koje su se uspjele plasirati među 50 najboljih u Republici Hrvatskoj. Kod pojedinačnih natjecanja učenika viših i nižih razina, nagrade su bile osigurane za prvih jedanaest učenika, a sa područja naše Županije, veoma zapažen rezultat u razini od 1. do 4. razreda, tj. među prvih 15 rangiranih, bio je i učenik Luka Hat iz Osnovne škole „Antun Gustav Matoš“ iz Čačinaca, dok su također veoma dobar rezultat, tj. među prvih 20, postigli i učenici od 5. do 8. razreda Janko Brlas i Renata Kovačević iz Osnovne škole „August Cesarec“ iz Špišić Bukovice. Iako su na državnom natjecanju visoko plasirani učenici ostali bez nagrada, koje su svakako zaslužili, na nivou Policijske uprave virovitičko – podravske, prigodom održavanja školskih priredbi u navedenim školama – sudionicama natjecanja, policijski službenici PP Orahovica i Postaje prometne policije Virovitica, učenicima su dodijelili vrijedne nagrade, koje će im zasigurno biti poticaj u daljnjem učenju i radu.

Od kako je iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2007. godine, kao dio preventivnih aktivnosti financiran i realiziran projekt „Prometna učilica“ u sklopu tog projekta je pokrenuta i „Školska učilica“ na razini Republike Hrvatske, gdje se provodi natjecanja Osnovnih škola  i učenika u poznavanju prometnih propisa.
Ove godine se s područja naše Virovitičko – podravske županije u natjecanje uključilo 5 Osnovnih škola, koje su nakon provedenog natjecanja na nivou države, zauzele visoko rangirana mjesta. Zbirni rezultat učenika Osnovne škole „August Cesarec“ iz Špišić Bukovice, rangirao je ovu školu među deset najboljih u Republici Hrvatskoj što je izuzetan rezultat, no i nedovoljan za dobivanje jedne od nagrada, koje su bile osigurane za pet prvoplasiranih. Također, zavidan rezultat postigle su i Osnovne škole „Antun Gustav Matoš“ iz Čačinaca, „Petar Preradović“ iz Pitomače i „Ivan Goran Kovačić“ iz Gornjih Bazja, koje su se uspjele plasirati među 50 najboljih u Republici Hrvatskoj.
Kod pojedinačnih natjecanja učenika viših i nižih razina, nagrade su bile osigurane za prvih jedanaest učenika, a sa područja naše Županije, veoma zapažen rezultat u razini od 1. do 4. razreda, tj. među prvih 15 rangiranih, bio je i učenik Luka Hat iz Osnovne škole „Antun Gustav Matoš“ iz Čačinaca, dok su također veoma dobar rezultat, tj. među prvih 20, postigli i učenici od 5. do 8. razreda Janko Brlas i Renata Kovačević iz Osnovne škole „August Cesarec“ iz Špišić Bukovice.
Iako su na državnom natjecanju visoko plasirani učenici ostali bez nagrada, koje su svakako zaslužili, na nivou Policijske uprave virovitičko – podravske, prigodom održavanja školskih priredbi u navedenim školama – sudionicama natjecanja, policijski službenici PP Orahovica i Postaje prometne policije Virovitica, učenicima su dodijelili vrijedne nagrade, koje će im zasigurno biti poticaj u daljnjem učenju i radu.
 
 


Stranica