Zbog vožnje pod utjecajem alkohola uhićeno 6 vozača

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,13 g/kg je utvrđena kod 31-godišnjeg vozača osobnog automobila

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 20 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenima i 17 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan pješak teško ozlijeđen, a 2 pješaka i jedan vozač osobnog automobila su lako ozlijeđeni.
Kod 3 počinitelja prometnih nesreća je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 236 prekršaja i to 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 40 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 22 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 50 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 123 km/h je utvrđena u četvrtak u 14,30 sati u Čačincima, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,13 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 31 godinu koji je uzrokovao prometnu nesreću u Mikleušu u petak oko 18,50 sati.

Tijekom proteklog tjedan je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno 5 vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a zbog istog razloga je jedan vozač zadržan sukladno odredbama čl. 137. istoga zakona
 
Tijekom predstojećeg tjedna, od 6. do 12. studenog 2023. godine će sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL na području cijele policijske uprave policijski službenici vršiti pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.

Stranica