Započela akcija "Manje oružja-manje tragedija"

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/A manje oružja 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Akcija će se provoditi na način da će se organizirati  INFO-pultovi svaki dan u Virovitici, Pitomači, Slatini i Orahovici, gdje će građani od policijskih službenika dobiti sve informacije o vraćanju oružja, streljiva i eksplozivnih tvari

Danas, 19. listopada  na području cijele županije, od strane policijske uprave virovitičko-podravske započela je akcija pod nazivom “Manje oružja,manje tragedija“, koja će trajati do 30. listopada 2020.godine.Akcija će se provoditi na način da će se organizirati  INFO-pultovi svaki dan u Virovitici, Pitomači, Slatini i Orahovici, gdje će građani od policijskih službenika dobiti sve informacije o vraćanju oružja, streljiva i eksplozivnih tvari.
 
Prvog dana provođenja akcije, INFO-pult posjetili su: načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević, zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenad Križić, predsjednik udruge HVIDR-a Virovitica Mirko Poljanac, gradonačelnik grada Virovitica Ivica Kirin i župan Igor Andrović.
 
 
Apel prema građanima – vratite nelegalno oružje:
 Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, da ga ne odbacuju, odnosno neka posjete INFO-pult s policijskim službenicima gdje će u dogovoru s istima policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu doći na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, te  će oružje ili druga nelegalna sredstva i preuzeti. 

 Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije.
 
 

Stranica