Za sigurniju djecu u prometu

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 ed.jpg
  • Slika
  • Slika

Edukativno obraćanje roditeljima učenika prvih razreda na temu sudjelovanja djece u prometu

U četvrtak, 8. prosinca 2022. godine s početkom u 16 sati je u sklopu aktivnosti preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ na roditeljskom sastanku u Osnovnoj školi Augusta Cesarca Špišić Bukovica održano preventivno – edukativno obraćanje roditeljima učenika prvih razreda na temu sudjelovanja djece u prometu u svojstvu pješaka, putnika u osobnim automobilima i vozača bicikla i osobnih prijevoznih sredstava.

Obraćanje je održao policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Policijske postaje Virovitica Dario Gazibara i jedno je od desetak ovakvih edukacija održanih po centralnim i područnim školama od početka ove školske godine. Ovim edukativnim obraćanjima se roditelji upoznaju sa zakonskim odredbama i prometnim pravilima kojima je regulirano ponašanje djece te dobi u prometu u cilju povećanja sigurnosti djece u prometu i smanjenje njihovog stradavanja u prometnim nesrećama.

Ovakva predavanja na roditeljskim sastancima se nastavljaju, a pozivaju se škole u kojima ovakva predavanja još nisu održana da ih organiziraju za roditelje svojih učenika i na taj način doprinesu sigurnosti učenika u prometu.

Stranica