Vozač uhićen nakon odbijanja ponuđenog testiranja na droge i lijekove

Slika /PU_VP/2023/1bljeskalica.jpg

U redovnom nadzoru prometa kontroliran 30-godišnji vozač osobnog automobila koji je nakon odbijanja ponuđenog testa na ispitivanje droga i lijekova u organizmu uhićen temeljem članka 134 Prekršajnog zakona

FOTO: ilustracija

U četvrtak, 10. listopada, oko 12,25 sati u redovnom nadzoru prometa policijska ophodnja Policijske postaje Slatina kontrolirala je 30-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom, a pokazivao je psihofizičke znakove da je pod utjecajem opojnih droga ili lijekova.
Ponuđeni test na ispitivanje droga i lijekova u organizmu je odbio te je temeljem odredbi članka 134 Prekršajnog zakona uhićen. Protiv 30-godišnjaka biti će podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Virovitici.
 
Policija podsjeća da je upravljanje vozilom pod utjecajem droga i lijekova prekršaj za koji je propisana novčana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana. Vozaču se također izriče i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima od 3 do 12 mjeseci te šest negativnih bodova.
Kažnjivo je i odbijanje vozača u prometu da se podvrgnu ispitivanju prisustva u organizmu droga ili lijekova ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina, i to novčanom kaznom  od 1.320 do 2.650 eura.

Stranica