Vlakom u posjet Policijskoj postaji Virovitica

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 pp vtc 21.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U srijedu 17. svibnja učenici Osnovne škole „August Cesarec“ iz Špišić Bukovice, uz pratnju svojih učiteljica, sjeli su u vlak i uputili se u Viroviticu u obilazak policijske postaje i edukativne izložbe „Velika izložba malih vlakova“


U posjet su došli u sklopu edukativnih programa sudjelovanja djece u prometu kao dio ponavljanja nastavnih sadržaja o prometu. Preventivne aktivnosti usmjerene na povećanje sigurnosti djece u prometu policijski službenici za prometnu preventivu provode redovno u svim odgojno – obrazovnim ustanovama s područja županije. Edukaciju je održao policijski službenik za prometnu preventivu Policijske postaje Virovitica Dario Gazibara.

Osnovnoškolci iz prvih i četvrtih razreda Osnovne škole „August Cesarec“ Špišić Bukovica i područnih škola Rogovac i Vukosavljevica sudjelovali su edukaciji s naglaskom na sudjelovanju u prometu djece pješaka i upućivanju u osnovna znanja, kao što su kretanje uz rub ceste, kretanje nogostupom i prelazak ceste na mjestu gdje ima i gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza. Praktičnom prikazu opasnosti u prometu u zoni škole i kretanja oko zaustavljenog školskog autobusa ili parkiranih osobnih automobila.

Sa ovakvim i sličnim edukacijama će se nastaviti, jer je edukacija djece o prometnim pravilima i propisanom načinu sudjelovanja u prometu najbolji način razvoja samozaštite i povećanja razine  prometne kulture od najranije dobi.

Stranica