Virovitica: prometna nesreća vozača pod utjecajem alkohola

Slika /PU_VP/auto_policija06.jpg

Jučer, 4. listopada oko 5.40 sati u Virovitici dogodila se prometna nesreća u kojoj je 25-godišnji vozač pobjegao s mjesta događaja

Jučer, 4. listopada oko 5.40 sati u Virovitici dogodila se prometna nesreća u kojoj je 25-godišnji vozač pobjegao s mjesta događaja.
Prometna nesreća se dogodila na način da je 25-godišnjak po utjecajem alkohola od 1,86 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, upravljao osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka po obilježenom parkiralištu u gradu Virovitica u ulici Ljudevita Gaja, gdje se je vožnjom unazad smjerom istok-zapad, ne vodeći računa o smjeru kretanja svog vozila, sa osobnim automobilom, navezao na zeleni otok između parkiranih mjesta na kojim je stražnjim dijelom automobila udario u drveni stup ukrasnog rastućeg drveta, nakon čega je prešao preko navedenog zelenog otoka vožnjom unatrag, te se vozilom udaljio s mjesta događaja prema trgu dr. F. Tuđmana i dalje prema trgu bana Josipa Jelačića, gdje je na križanju ulice F. Rusana i trga Kralja Tomislava, desnim kotačima prešao na zeleni otok, te prednjim dijelom automobila udario u dva metalna nosača znakova i oštetio zeleno ukrasno raslinje, nakon čega se ponovno udaljio s mjesta događaja do križanja trga Kralja Tomislava sa ulicom M. Gupca, gdje je zbog neprilagođene brzine i kretanja vozila, prednjim lijevim kotačima automobila, udario u betonski rubnik prometnog otoka preko kojeg je prešao, te nastavio nekontrolirano kretanje automobilom uz betonski rubnik zelenog otoka u središtu kružnog toka, gdje se zaustavio.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Tijekom provođenja očevidnih radnji, 25-godišnji vozač je počinio i prekršaj iz čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Protiv vozača zbog počinjenih prekršaja slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Stranica