VIROVITICA: 30. obljetnica osnutka 127. brigade HV-a

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/Brigada 2.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U subotu, 2.listopada, obilježena je trideseta obljetnice osnutka proslavljene virovitičke 127. brigade Hrvatske vojske na kojoj je bio prisutan načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević i njegov zamjenik Nenad Križić

U subotu, 2.listopada, obilježena je trideseta obljetnice osnutka proslavljene virovitičke 127. brigade Hrvatske vojske na kojoj je bio prisutan načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević i njegov zamjenik Nenad Križić.

Položeni su vijenci i zapaljeni lampioni na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, na Gradskom groblju u Virovitici: u ime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, u ime Vlade Republike Hrvatske i ministarstva hrvatskih branitelja, državni tajnik u ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić i brigadir Marijan Cikuš, izaslanstvo 127. brigade Hrvatske vojske predvođeno generalom Đurom Dečakom, izaslanstvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Virovitica predvođeno predsjednikom Vladom Paurićem, izaslanstvo Virovitičko–podravske županije predvođeno pročelnikom Službe za pravne poslove i lokalnu samoupravu Županije Ivom Horvatom i Grada Virovitice na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom, zamjenicom gradonačelnika Vlastom Honjek Golinac, predsjednicom Gradskog vijeća Lahorkom Weiss i izaslanstvo Policijske uprave virovitičko-podravske na čelu sa načelnikom Sinišom Knežević i zamjenikom Nenadom Križić.

U Centru kulture u Virovitici održana je svečana akademija na kojoj su uz roditelje i rodbinu poginulih Hrvatskih branitelja, nazočili i pripadnici 127. brigade HV, predstavnici braniteljskih udruga te predstavnici državnog vrha, lokalne samouprave, kao i Policijska uprava virovitičko-podravska, te je svima je nakon svečane akademije uručen besplatni primjerak knjige “Virovitica u Domovinskom ratu”.
 
 

Stranica