Upravljao biciklom sa 4,53 g/kg

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4,53 g/kg je utvrđena u nedjelju u 21,35 sati u Zdencima kod 48-godišnjeg vozača bicikla

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih 4 sa ozlijeđenima i 11 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač bicikla teško ozlijeđen i 6 sudionika u prometu je lako ozlijeđeno.

Teško ozlijeđeni vozač bicikla je bio jedini vozač koji je protekli tjedan uzrokovao prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola. U petak oko 22,40 sati je ovaj 52-godišnji biciklista u Cabuni upravljao tehnički neispravnim biciklom na kojemu nije bilo prednjeg i stražnjeg svjetla, kao niti reflektirajućih oznaka na bočnim dijelovima kotača, a nije niti koristio reflektirajući prsluk, reflektirajuće dijelove odjeće ili bio označen drugom reflektirajućom oznakom. Biciklom nije upravljao uz desni rub kolnika nego je prešao cijelu širinu kolnika i prednjim kotačem udario u zaštitnu odbojnu ogradu kanala, uslijed čega je došlo do podizanja stražnjeg dijela bicikla, preokretanja i pada vozača preko zaštitne ograde u kanal, dok je bicikl ostao zaustavljen na zaštitnoj ogradi. Kod vozača je alktestiranjem utvrđena koncentracija od 1,79 g/kg.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 393 prekršaja, od kojih 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 182 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 482 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,32 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 121 km/h je za osobni automobil utvrđena u petak u 14 sati u Starom Gracu, na dionici državne ceste u naselju gdje je ograničenje brzine 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4,53 g/kg je utvrđena u nedjelju u 21,35 sati u Zdencima kod 48-godišnjeg vozača bicikla, a poveća koncentracija od 3,35 g/kg je utvrđena i kod 58-godišnjeg bicikliste u subotu u 11,35 sati u Cabuni.

Stranica