Uhićen nakon vrijeđanja policijskih službenika

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/MUP.jpg

Danas oko 10,30 sati zaprimljena je dojava zaštitara iz banke u centru Virovitice, u kojoj zaštitar navodi kako ima problema s jednom muškom osobom koja ne nosi zaštitnu masku na licu i koja je ušla u banku bez predočenja dokaza sukladno

Danas oko 10,30 sati zaprimljena je dojava zaštitara iz banke u centru Virovitice, u kojoj zaštitar navodi kako ima problema s jednom muškom osobom koja ne nosi zaštitnu masku na licu i koja je ušla u banku bez predočenja dokaza sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja državnih dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova.
Dolaskom policijskih službenika u banku zatečena je muška osoba, od koje su policijski službenici zatražili osobnu iskaznicu i rekli da stavi zaštitnu masku, a što je muškarac izričito odbijao te je, izlazeći van iz banke, također vrijeđao policijske službenike. Nad muškarcem su potom uporabljena sredstva prisile – tjelesna snaga i sredstva za vezivanje.
Protiv 35-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika temeljem članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te prekršajni nalog iz čl. 47. st.2. toč. 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.
 

Stranica