U tijeku preventivna akcija: Kopčaš?

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/Kopčaš 2.jpg
  • Slika

U provedbi akcije su vozačima i putnicima u vozilu koji su na propisani način koristili sigurnosni pojas podjeljene majice akcije Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske

Jučer i danas, 14. i 15. srpnja 2021. godine na području Virovitičko – podravske županije policijski službenici prometne policije provode preventivne aktivnosti nadzora korištenja sigurnosnog pojasa akcije „Kopčaš?“

U provedbi akcije su vozačima i putnicima u vozilu koji su na propisani način koristili sigurnosni pojas podjeljene majice akcije Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, a djeci koja su se na propisani način prevozila u dječjoj sjedalici prigodne bojanke ili sjenila Udruge Roda.

Svim sudionicima u prometu je tom prilikom ukazano na važnost korištenja sigurnosnog pojasa i propisanog prijevoza djece uvijek i u svakoj prilici, pa čak i na najkraćim relacijama.

Obzirom da je sigurnosni pojas jedan od 4 najčešća ubojice u prometu, provedbom ove akcije, koja se nastavlja i danas, pokušati će se na ovaj način utjecati na sve sudionike u prometu u motornim vozilima da povećaju svoju sigurnost u prometu i smanje posljedice prometne nesreće kada do nje dođe.
 

Stranica