U subotu teško stradala 2 vozača motocikla

Slika /PU_VP/2023/1 motociklist VG.jpg

Tijekom proteklog vikenda su u slijetanjima vozila s ceste teško ozlijeđeni vozači motocikla

FOTO: PU virovitičko-podravska

​U subotu oko 8,05 sati je u Orahovici 53-godišnji vozač upravljao motociklom i uslijed upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i sletio u odvodni kanal. Nekontrolirano kretanje kanalom je završio udarivši prednjim kotačem mopeda u most od kojega se vozač odvojio od vozila i pao 20-ak metara dalje u kanal, dok je motocikl ostao zaustavljan oko 25 metara dalje od mjesta udara. Vozač motocikla je za vrijeme vožnje koristio zaštitnu kacigu, a zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda prevezen je na liječenje u bolnicu u Našice.

Istoga dana oko 12,10 sati je 28-godišnji vozač motocikla, koji je za vrijeme vožnje koristio zaštitnu kacigu, upravljao motociklom dionicom ceste izvan naselja Novog Senkovca i Šaševa. Kada je pri vožnji izgubio nadzor nad vozilom došlo je do udara desne bočne strane motocikla u zaštitnu ogradu uz kolnik i pada vozača u putni kanal, dok je motocikl nastavio nekontrolirano kretanje po kolniku do slijetanja u putni kanal gdje je ostao zaustavljen.
Vozač motocikla je u ovoj prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život i prevezen u KBC Osijek na daljnje liječenje.
 
Nastupanjem lijepog vremena na našim prometnicama se povećao broj sudionika u prometu na mopedima i motociklima.
Kako bi se spriječilo stradavanje vozača i putnika na motociklima i mopedima, koji se uz pješake i bicikliste ubrajaju među najranjivije skupine sudionika u prometu, vozače mopeda i motocikla upozoravamo da:
  • poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, odnosno prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti,
  • ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih droga,
  • poštuju prednost prolaska,
  • vrše pretjecanje samo na mjestima na kojima je to dozvoljeno i mogu pretjecati na siguran način,
 

Stranica