U sklopu predavanja o „Trgovanju ljudima“ gimnazijalci u Virovitici upoznati s provođenjem kampanje – Postani policajac/policajka

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 gimn.jpg
  • Slika

Provedena su predavanja u sklopu Projekta  borbe protiv trgovanja ljudima i kampanje „Postani policajac/policajka“

Ilustracija

U Virovitici u periodu od 23. do 26. siječnja kroz suradnju Policijske uprave virovitičko-podravska i Gimnazije Petra Preradovića provedena su predavanja u sklopu Projekta  borbe protiv trgovanja ljudima i kampanje „Postani policajac/policajka“.

Policijska službenica za prevenciju Ana Kratohvil Katić održala je predavanja za učenike svih drugih i četvrtih razreda. Ovo je bio još jedan od projekata dugogodišnje uspješne suradnje Gimnazije s Policijskom upravom virovitičko-podravskom.

Prilikom predavanja učenici su mogli vidjeti kratki film o trgovanju ljudima, snimljen po istinitom događaju, a od predavačice su mogli čuti kako danas pojedinci i razne kriminalne organizacije trgovanjem ljudima zarađuju velike svote nelegalnog novca i time grubo krše temeljna ljudska prava svake pojedine žrtve. Učenici završnih razreda najranjivije su skupine u trgovanju ljudima, zato je prevencija usmjerena prema njima, kako bi bili što bolje educirani o ovoj problematici. Predavanja su pobudila velik interes kod učenika.

Osim održanog predavanja policijska službenica upoznala je učenike drugih i četvrtih razreda s provođenjem kampanje „Postani policajac/policajka“. Učenici Gimnazije pokazali su interes za zanimanje policajca.

Stranica