U planiranoj akciji 14 vozača pod utjecajem alkohola

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,35 g/kg je utvrđena u nedjelju oko 2 sata u Virovitici kod 31-godišnjeg vozača osobnog automobila 

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima i 11 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 4 sudionika u osobnim automobilima lako ozlijeđena i jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 238 prekršaja i to 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 67 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća brzina kretanja vozila od 104 km/h je utvrđena u četvrtak u 19,30 sati u Čađavičkom Lugu, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,35 g/kg je utvrđena u nedjelju oko 2 sata u Virovitici kod 31-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, pa je zbog počinjenja ovih prekršaja sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen.
Ovaj vozač je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola za vrijeme akcije usmjerene upravo na nadzor vozača pod utjecajem alkohola koja je na području cijele policijske uprave provedena u subotu/nedjelju, 16./17. prosinca 2023. godine od 22 do 06 sati u sklopu pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola koji je protekli tjedan vršen sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL.
U toj akciji je kod ukupno 14 vozača utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu zbog čega su propisano sankcionirani i isključeni iz prometa.
 

Stranica