U Park šumi Jankovac provedena preventivna akcija „Sprječavanje spolnog iskorištavanja djece na turističkim lokacijama“

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/jank111.jpg
  • Slika

U sklopu održavanja Srednjevjekovnog viteškog turnira u Park šumi Jankovac policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske proveli su preventivnu akciju - Sprječavanje spolnog iskorištavanja djece na turističkim lokacijama

U subotu 01. listopada i nedjelju 02. listopada, u sklopu održavanja Srednjevjekovnog viteškog turnira na prostoru Parka prirode Papuk, u Park šumi Jankovac, policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske i Policijske postaje Orahovica u suradnji s Turističkom zajednicom Čačinci proveli su preventivnu akciju - Sprječavanje spolnog iskorištavanja djece na turističkim lokacijama.
 
Policijska službenica za nadzor, planiranje i prevenciju Policijske uprave  virovitičko-podravske i kontakt policajci Policijske postaje Orahovica, a u suradnji s Turističkom zajednicom Čačinci postavili su info pult policije provodeći preventivnu akciju - Sprječavanje spolnog iskorištavanja djece na turističkim lokacijama. Posjetiteljima Srednjovjekovnog viteškog turnira dijeljene su brošure, a ponajprije roditeljima maloljetne djece.
Predmetna preventivna akcija provodi se u skladu s Nacionalnim planom za suzbijanje seksualnog nasilja i seksualnog uznemiravanja za razdoblje od 2022.g, do 2027. g, a u koje je potrebito uključiti i sve Turističke zajednice, jer Republika Hrvatska je svjetski poznata turistička destinacija u koju dolaze brojni turisti među kojima su i osobe koje dolaze ciljano radi prikrivenog snimanja djece u spolne svrhe na plažama i drugim turističkim lokacijama, odnosno radi spolnog iskorištavanja djece.
U cilju suzbijanja ove vrste kriminaliteta - o načinima počinjenja i uređajima koje počinitelji koriste educirani su ovom prilikom i turistički djelatnici.

Stranica