U osnovnim školama đacima prvacima su podijeljene bojanke „Sigurno na putu do škole“

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/suhopolje51.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

​U srijedu 21. rujna u sklopu projekta Dani sigurnosti u prometu i povodom europskog Dana bez poginulih u prometu i akcije Poštujte naše znakove u Osnovnoj školi u Suhopolju provedena je edukacija u prvim razredima s ciljem poboljšanja sigurnosti djece u prometu


   Pod geslom „Ostani živ i spasi živote“ od 16. do 22. rujna 2022. u organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL održavaju se dani sigurnosti u prometu, 21. rujna se u sklopu tog projekta obilježava europski Dan bez poginulih u prometu. Cilj provođenja je smanjenje broja poginulih u prometu, jer uzrok mnogih nesreća su distrakcije, te se u sklopu akcije pojačano nadzire uporaba mobitela i drugih uređaja tijekom vožnje.
   U sklopu tih projekata u organizaciji Policijske uprave virovitičko-podravske, Policijske postaje Virovitica i Grada Virovitice i općina Suhopolje, Lukač, Špišić Bukovica i Gradina već se tradicionalno provodi projekt izrade bojanke „Sigurno na putu do škole“. Cilj projekta je preventivno djelovanje i edukacija djece, podizanje njihove prometne kulture, kako bi se smanjio broj stradale djece u prometu. Tako su i ove godine policijski službenici Policijske postaje Virovitica proveli edukaciju djece u prvim razredima osnovnih škola u gradu Virovitica i osnovnim školama općina Suhopolje, Lukač, Špišić Bukovica i Gradina.
   U srijedu 21. rujna edukaciju su proveli s đacima prvacima, njih 29,  u Osnovnoj školi u Suhopolju, upoznajući ih s pravilima  pravilne vožnje bicikla i korištenja zaštitne kacige, kako pravilno koristiti sjedalicu u vozilu i pravilno se vezati sigurnosnim pojasom i ostalim prometnim pravilima. Nakon edukacije prošetali su mjestom Suhopolje učeći pravilno hodati po nogostupu, prelaziti cestu na pješačkom prijelazu sa i bez svjetlosnih signala.

Stranica