U Orahovici održana I. dječja biciklijada

  • Slika /PU_VP/2023/1 IMG_2442.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U povodu Svjetskog dana bicikla u Osnovnoj školi Ivana Brlić-Mažuranić održana I. dječja biciklijada

FOTO: PU virovotičko-podravska

U povodu Svjetskog dana bicikla i 56. Orahovačkog proljeća održana je 1. dječja biciklijada, za učenike od 1. do 8. razreda, u organizaciji Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica i partnera u projektu Policijske uprave virovitičko-podravske, Policijske postaje Orahovica i Turističke zajednica grada Orahovice.

Program je zamišljen kao spoj sporta, edukacije, zdravlja i sigurnosti u prirodi, jer su mali osnovnoškolci bicikle trebali voziti od središta grada do orahovačkog Jezera, ali sve je odmah u startu pokvarila kiša pa su sadržaji prebačeni u sportsku dvoranu škole gdje je održana vožnja spretnosti biciklom te kviz znanja o prometu. Na biciklijadi je sudjelovalo 40-tak malih biciklista kroz vožnju poligona spretnosti i kviz o poznavanju prometnih pravila.

Bicikl je jako važno prijevozno sredstvo osim što je njime lako upravljati, posebno je dobro za zdravlje čovjeka. Djeca mlađa od 9 godina ne smiju samostalno sudjelovati u prometu s biciklom, a djeca 9 - 14 godina smiju samo u prisustvu punoljetne osobe. Biciklom u prometu osoba smije upravljati od 14 godina bez nekog znanja o pravilima i prometnim propisima koje se provjerava i zato su biciklisti zbog svog nepoznavanja ponašanja u prometu ugroženi.

Provođenje biciklijada je sjajna prigoda da se djecu educira i nauči ponašati u vožnji biciklom kako bi sigurno mogli sudjelovati u prometu.

Stranica